Droomwereld

Droomwereld vertelt het verhaal van Eve Benedict, een gevierde actrice uit Hollywood, en Julia Summers, de schrijfster van haar biografie

“Droomwereld” is nog maar het vijfde boek van Nora Roberts, dat ik ooit gelezen heb. Maar als ik dit vergelijk met de andere boeken, vind ik dat “Droomwereld” niet echt de, wat ik de gewone Nora Roberts structuur noem, volgt. In de andere boeken is er meer afwisseling tussen de verhaallijn van het hoofdpersonage en die van de dader/slechterik. Iets wat ik altijd enorm leuk vind bij haar, vooral omdat het zo vloeiend gebeurd, zonder bruuske overgang. Je weet gewoon vanzelf, zonder dat zij het expliciet aangeeft, vanuit welk standpunt je aan het lezen bent. Dit verhaal spitst echter zich meer toe op meer emotionele, romantische aspecten van het leven van de personages. Misdaad zit er wel overal een beetje in verweven, maar pas naar het einde toe wordt het echt serieus.

Ik vind het een mooi verhaal, dat goed is opgebouwd, met vloeiende overgangen tussen heden en verleden en leuke, soms onverwachte wendingen. Het enige wat ik miste op het einde, was een epiloog, waarin nog wat meer uitleg stond over hoe het al de personages uiteindelijk vergaan is. Natuurlijk kan je daar zelf wel voort over fantaseren, maar ik vind het altijd leuk om te lezen hoe de schrijfster hier zelf over dacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s